Het onderzoek wordt uitgevoerd om meer te weten te komen over de leefsituatie van de bevolking en om te weten te komen welke meningen er bij mensen in Nederland leven.

In hun levensloop maken mensen vaak, maar lang niet altijd, in korte tijd veel zaken mee: van het verlaten van het ouderlijk huis tot het krijgen van kinderen, van het afronden van een opleiding tot het vinden van een baan. De onderzoekers willen deze zaken in de levenslopen en hun samenhang met het sociale leven en welbevinden voor de inwoners van Nederland in kaart brengen. Daarnaast zijn we benieuwd naar de gevolgen van deze gebeurtenissen voor bijvoorbeeld de opvattingen die mensen erop na houden. Daarom wordt aan 5000 Nederlanders gevraagd aan de Nederlandse Levensloopstudie mee te doen.

Het onderzoek richt zich speciaal op mensen tussen 15 en 45 jaar. De vragen uit het onderzoek hebben betrekking op een aantal belangrijke onderwerpen:


Wij vragen u naar uw situatie en naar uw mening daarover. Hebt u een prettig leven? Voelt u zich thuis in uw buurt? Wat voor hobby's heeft u? Bent u tevreden met uw werk en opleiding? Hoe gaat het met uw (eventuele) kinderen? Hoe denkt u over de toekomst? Iedereen die uitgenodigd is mee te doen aan het onderzoek heeft een folder over NELLS ontvangen. U kunt de digitale versie van de folder hier downloaden.